Joris Visser
Bureau Sculptaal is opgericht in 2007 door ontwerper Joris Visser nadat zijn succesvolle afstudeerwerk 'Sculptaal' aan de Design Academy Eindhoven was beloond met een cum laude en een innovatieprijs. Vlak hierna verscheen ook zijn boek 'Sculptaal' bij Uitgeverij d' Jonge Hond.
Met zijn zorgvuldig ontwikkelde methode voor ontwerpen van taal heeft hij sindsdien voor diverse media, ondernemingen en instellingen woorden en namen bedacht, en had in 2010 en 2011 een half jaar een vaste column in NRC.next.

Kernwaarden:
Liefde voor taal en sterke visuele communicatie.
Originaliteit en kwaliteit.
Persoonlijke en uitgebreide service.

Werkwijze:
Bij het ontwerpen van een nieuwe naam wordt aan de hand van een persoonlijk gesprek en/of het bestuderen van de door u geleverde informatie een scherpe analyse gemaakt van uw project of bedrijf. Hieruit worden o.a. de onderscheidende kernwaarden naar boven gehaald als uitgangspunt voor de te maken namen. Met deze gegevens en diverse hulpmiddelen als woordenboeken, websites, verschillende talen en eigen applicaties volgt op basis van deze waarden een sessie 'TaalTeelt', en daarmee uw nieuwe woorden en namen ontworpen. De woorden krijgt u tenslotte op een overzichtelijke visuele manier, persoonlijk of per .pdf bestand aan u gepresenteerd. > meer informatie over werkwijze